keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Valkeita kukkasia

Niin kutsuttu perunankukka narsissi. Aivan huumaava tuoksu ja kaunis ulkonäkö. Mietin muuten leinikkien ostamista kun näin niitä mitä upeimmissa väreissä puutarhaosastolla (Prisman pihalla on jo Kukka kesäpiha, jossa mehiläiset pörräsivät paahteisella paikalla jouluruusuissa!). En kuitenkaan yhtään tiedä minkä tyyppisiä kasveja ovat, voiko niitä laittaa esim. parvekkeelle ruukussa vai tarviseeko ne maahan istutuksen. Onko ne moni vai yksivuotisia..jne. Tietäisikö joku enemmän kyseisestä kukasta?
Tämä ruosteinen kruunu amppeli on siis Kuljun kartanosta. Mun mielestä tämä on juuri tätä meidän harrastamaa tyyliä, voisi ihan hyvin olla jostain sisustusputiikista, eikö?
Taaskin teille jo tuttu paikka, vanhat Virsikirjan sivut 1800-luvulta ja köyhänhopeinen Riviera Maisonin maljakko ovat molemmat Radio kirppikseltä.
Neilikka asetelma: esim. apteekkipullo, liimaa, sakset, vanhaa sanomalehteä tai kopiota siitä, joulukuusen koriste.
Leikkaa lehdestä suiro ja kiinnitä se liimalla päällekkäin yhteen pullon ympärille (näin se ei turmele pulloa sillä se on helppo irrottaa). Laita pullonkaulasta roikkumaan joulukuusenkoriste. Laita neilikka kimppu pulloon, neilikat prismassa 4,50e/kimppu.
Tässä vielä keväisiä kukka- ja yksityiskohtakuvia. Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi. Peltilaatikko on vanha konvehtirasia kaapin kätköistä, olen asettanut siihen virsikirjan sivut Suvivirren kohdalta. Päällä vuosisadan vaihteen postikortteja, pitsinauhaa ja pikkuinen kruunu kynttilälle (Taito-Shop).
Mukava, että Tampere oppaastani oli teille iloa. Sen löytää tarvitessaan sivupalkista tunnisteluettelosta. Aurinkoista kevät päivää teille kaikille :)
ps. Sanna-Marilta tuli vielä hyvä viimehetken vinkki Tampereeen Härmälässä ensi lauantaina (17.4.2010) järjestettävästä peräkontti kirppiksestä. Paikka on Kalmarin tehtaan parkkipaikka alue ja kello 11.00-14.00. Sinne siis! Kiitos paljon vinkistä :)

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Tuo kruunu on superhieno!

  VastaaPoista
 2. Ruosteinen kruunu menee täydestä! :) Kauniita juttuja taas!
  Mukavaa kevätpäivää sullekkin!

  VastaaPoista
 3. Mukava, että teidänkään mielestä kruunu ei näytä halpa hallimaiselta, noissa törkyliikkeissä nimittäin korostuu esteettisen silmän merkitys, kun pitää valita niitä oikeesti hienoja tavaroita ryönän seasta :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia!

  Jouluruusuja pidetään sekä ruukkukukkina että puutarhassa. Yleensä jouluksi ostettu ruukkukasvi istutetaan keväällä puutarhaan, jossa se jatkaa eloaan. Luulisin, että ruukkukasvatus onnistuu yhtälailla kesäisin parvekkeella. Ovat monivuotisia.

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!