tiistai 13. huhtikuuta 2010

Tampere opas romuromantikoille

Parhaimmat kirpputorit Tampereella eli siis näillä käyn itsekkin usein:
Radio Kirppis, tuttavallisemmin radio, todella kultti maineessa paikallisten kesken, kävijöitä on niin paljon, että paikkaan on suunniteltu Ruotsin mallin mukasia pääsymaksuja! Radiolla ei ole huonekaluja myytävänä, pöytäkirppis. Osoite Laukontori 12. (kuvassa lehti löytö radiolta: 1891 ilmestynyt Kyläkirjaston Kuvalehti)
 Keskusta alueen Fida-lähetystoreilta voi löytää edullisesti vaatteita, astioita ja huonekaluja. Näsilinnankatu 21 ja Tammelan puistokatu 37. Tammelan Fida on pienempi ja vähän syrjemmässä kuin keskeisellä paikalla sijaitseva Näsilinnankadun liike. Fidalla kannaattaa katsella läpi ne muoviset liinavaate laatikot; yleensä aina löytyy pitsisomisteisia tyynyliinoja ja monogrammeja.
Pelastusarmeijan kirpparit keskustassa ovat osoitteissa Satakunnankatu 27, Itsenäisyydenkatu 25-27 ja Puutarhakatu 20. Itsenäisyydenkadun kirppis on samalla suunnalla Tammelassa kuin Fida.
Tammelaan päin jos suuntaa niin kannattaa pöyrähtää Bonus kirppiksellä osoitteessa Itsenäisyydenkatu 13. Bonuksella ei ole huonekaluja vaan pöytäkirppiksen tarjonta painottuu esineisiin.
Muita Tampereella sijaitsevia hyviä kirppareita ovat Sammon kirppis osoitteessa Sammonkatu 62. Sammolta olen löytänyt mm. kolmella eurolla Laura Ashleyn silkki puuvilla sekoite jakun. Pääosin kuitenkin tavarapainotteinen, vaikkakin myös huonekaluja. Muotona pöytäkirppis. Sijaitsee Jyskin alakerrassa, vieressä myös sisustus-, antiikki- ja lahjatavaliike Taikalaatikko. Taikalaatikossa on ihan kelpo käytettyjä huonekaluja edullisella (talonpoikais ja tyylihuonekaluja), en kuitenkaan tiedä miten kriittinen antiikin harrastaja tarjontaan suhtautuu.
Myöskin todella hyvä ja näistä kaikista esittelemistäni kirppareista suurin on Kirpputori Salsa, Ajokinkuja 4. Salsalla on huonekaluja ja esineitä. Täältä olen myöskin löytänyt vanhoja kortteja, lehtiä ja pieniä menneen ajan esineitä, kuten puisia lankarullia ja pula-ajan pahvisen käsilaukun. 
Pöytäkirppis mukavalla tunnelmalla.
Kun mennään toiseen suuntaan kaupunkia tulevat eteen Lielahti ja Tesoma. Lielahdessa sijaitsee Punaisen Ristin Kontti kierrätystavaratalo, Sellukatu 15. Tesomalla päin kannaataa poiketa Länsikirppiksellä (Tesomakatu 2) ja Tesoman kirppiksellä (Kohmankaari 3), jotka sijaitsevat tuskin edes kilometriä jos puoltakaan toisistaan. Kummallakin paljon tavaraa, Länsikirppiksellä enempi vaatetta kun taas Tesoman kirpparilla myös huonekaluja.

 
 Tampereen ulkopuolisista kirppareista tulee käytyä Lempäälän puolella Pelastusarmeijan kirpparilla osoitteessa Rajasilta 1. Tämä on huomattavasti parempi kuin Tampereen keskustan Pelastusarmeijat: parempi tarjonta ja kivemmat löydöt. Todella mukava palvelu! Täällä on runsaasti vaatteita (merkki vaatteita on yleensäkkin paljon juuri Pelastusarmeijan kirppareilla), jotka ovat hyväkuntoisia ja vähän erikoisempiakin kuin vain perus halpaketjujen viimesesonki tuotteita. Kerron Vaatekaapilla blogissani viime viikonlopun löydöt kuvien kera jossakin vaiheessa. Täällä kannataa muutenkin bongailla vanhoja tekstiilejä, viime postaukseni tyynyliinat olivat täältä. Löysin myös Nuoren naisen päiväkirjan luonnon tapahtumista täältä. Myös kelpo huonekaluja!  (ylemmässä kuvassa oleva pyyheliina on juuri Lempäälän Pelastusarmeijalta)
Toinen Lempäälän kirppareihin lukemani kirppis on oikeammin Tampereen Lakalaivassa, autoliikkeiden ym. hallien seassa osoitteessa Asentajankatu 6. Yllättävää mitä tuollaisesta voi löytyä! ei nimittäin suinkaan auton osasia vaan esim. Ikean tehdastyylinen lamppu, allla olevat veitset ja haarukat yhtesihintaan 8e (vanhaa Sorsakosken mallia ja käyttökelpoiset, ei kulumaa! Isomummilassa on ollut samanlaiset ja niitä oli käytetty noiden lusikoiden kanssa jotka on sieltä peritty), Vakre Hjem-lehti ja Escadan mohairneule! Kannattaapi käydä..
Sitten lopuksi vielä muutamia kauppa vinkkejä:
Lempäälässä on sellainen törkytavatalo kuin Kuljun kartano. Sieltä voi ajoittain löytää vaikka mitä maalaisromanttiseen sisustukseen: viime viikonloppuna tarjonnassa oli patinoituja ruukkuja (monenlaisia), kruunuja (näätte kuvan ensi postauksessa), erilaisia teksteillä somistettuja tuotteita kuten peilejä ja naulakoita. Osoite Tampereentie 272, jos on menossa esim. Ideaparkin suuntaan niin nämä kaikki Lempäälä tärpit ovat Tampereentien varrella (kirpparit ovat sen poikkikaduilla). Ideapark on vähän keinotekoinen minun makuun mutta ainakin Kirjapörssin (edullisia sisustus ym. kirjalöytöjä) ja vaaleaa sisustusta myyvät Pussukan ja Rosmariinin sieltä voi bongata.
Tampereen keskusta alueen parhaat putiikit ovat teilläkin varmaan tiedossa mutta kerrattakoon osoitteet:
Taito-Shop: Hatanpään Valtatie 4, täältä ostan eniten sisustus kampetta!
Villa Harmonie: Tallipiha, Kuninkaankatu 4
Kantriina: Laukontori 6
My Country Home: Tuomioikirkonkatu 26, vieressä myös ihana Kukkaikkuna!
Porcellana: Satamakatu 3, täällä on Sagen Vintagea, tuunattavia puutuotteita (tarjottimia, kirstuja..) ja posliini maalaus tarvikkeita.
Kauppahalli: Hämeenkatu 19
Ullan unelma: Tuomiokirkonkatu 34, kaikkea leipomiseen, vieressä suklaa liike ja kahvila jossa sisustustavaroita. Tuomioikirkonkadun liepeillä kannaattaa pitää muutenkin silmänsä auki ihanille pikkuliikkeille.

Tässä siis vähän vinkkiä missä minä paikallisena käyn.. On kurja tuhlata aikaansa paikkoihin, jotka johtavat mainoksella harhaan; nämä on ainakin testattu! Jos sinulla on hyviä vinkkejä niin täydennäthän toki kommentoimalla, niin saadaan tästä postauksesta oikea romuromantikon shoppaus opas Tampereelle ;) Toivottavsti tästä oli teille iloa! Ensi viikonloppuna on muuten Keskustorilla peräkontti kirppis! Ihmiset myyvät autojen takakonteista käsin kaikkea itselle tarpeetonta tavaraa. Suomen mittakaavassa iso kirppis tapahtuma, sinne siis löytöjä tekemään!

15 kommenttia:

 1. Vau! En odottanut näin hurjan pitkää ja kattavaa esittelyä :) Kiitos tosi paljon! Osa tuttuja, osa minulle uusia!

  VastaaPoista
 2. Wow, sanon kyllä minäkin! Loistava lista, tästä vaan printti käsilaukkuun ja menoksi!

  VastaaPoista
 3. Hyvä jos tässä tuli paikallisellekkin jotain uutta. Tein tämän oikein pieteetillä :) Listasin todellakin kaikki vähän erikoisemmat paikat joissa tulee käytyä, marketit, sokokset ja stokkat kyllä löytyvät muutenkin. Osassa näistä käyn viikottain tai kerran kuussa, lopuissa sitten vain kesäisin kun pääsee pyörällä. Kun paikat ovat tuttuja bongaus kierrokset kirpparilla menevät suht nopeaa, kun tietää just mitkä kulmaukset kaivelee.
  Tekstin voi todellakin kopsata wordiin ja napsasta vaikka googlesta kartan!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Nämä vinkit tulevat käyttöön ensi Tampereen-reissulla!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sinulle tästä vinkki-postauksesta!

  VastaaPoista
 6. Iso kiitos! Kesän kirppiskierroksille tästä listasta on valtavasti hyötyä! Mahtavia löytöjä olet tehnyt, kyllä säännöllinen kiertely maksaa vaivan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! <3
  Nämä vinkit tulevat tarpeen kesäisellä Tampereen-reissullamme :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos mainioista kirppisvinkeistä!

  Osoitteetkin jotenkin muistuu, vaikka Tampereella asumisesta onkin jo vierähtänyt 15 vuotta.

  Nyt vaan osoitteet talteen ja kesällä kiertelemään =)

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Pitää ottaa luupin alle noi Fidat ja Pelastusarmeijat, ei tuu käytyä. Meillä on täällä Nokialla kanssa yks Fida, mutta en oo käyny kun pari kertaa, ilmeisesti pitäs useemmin.
  Tuolta Kuljun Kartanolta mulle ostettiin ala-asteella kaikki vaatteet :D Kartanon sistustavarat aika lailla samaa laatua mitä on Halpa-Hallissakin, jälkimmäisessä vaan pienemmässä mittakaavassa. Samaa tavaraa tuntuu jotkut netin sisustuskaupatkin myyvän.Kolminkertasella hinnalla kylläkin. :P
  Peräkonttikirppikselle on suunta sunnuntaina! Tällä kertaa ostosmielessä. Oltiin syksyllä myymässä, niin oli kyllä porukkaa liikkeellä ihan sikana jo ysin maita. Nyt miettii vaan että jääkö mulle mitään jos kymppiin tähtää :P. En kauheesti tykänny kun tavaroita tultiin pönkiin ennen kun sai laatikoista pihalle.

  VastaaPoista
 10. Toi on totta! Ihmiset ei noudata niita aikoja mikä on musta röyhkeää ja itsekästä. Olin syksyllä kirjaston pihalla poistomyynnissä ja paikalla hyvissä ajoin. Kohteliaisuuttani oottelin sivummalla että saavat tavarat järjesteltyä ja kiersin pienen kiepin korttelin ympäri. Kymmenen minuuttia etuajassa huomasin kuinka suuri tungos jo oli vaikka asettelu oli edelleen kesken. Parhaat päältä oli jo viety!
  Peräkontti kirpparin tungos on niin kova, että kannattanee ottaa kypärä päähään sekä kyynär- ja polvisuojukset :) Siellä on nimittäin niitä jotka ei kaihda kovempia otteita ;D

  VastaaPoista
 11. Hienon ja kattavan vinkkilistan olet tehnyt! Nyt täytyy vain päästä käymään Tampereella...

  VastaaPoista
 12. Kiitos ja kumarrus! Näistä vinkeistä on aivan varmasti iloa ja riemua!!! Kaiholla haaveilee ihanista kirppiksistä vaikka asuu toisella puolella Suomea parinsadan ihmisen kylässä....

  VastaaPoista
 13. Tää kevät on taas peräkonttikirppiksien aikaa... Tulevana lauantaina Härmälässä olis näimmä vähän lämmittelyä sunnuntaiseen. :)
  http://www.harmala-seura.net/ajankohtaista/data/perakonttikirppis.pdf

  VastaaPoista
 14. Kiitos paljon vinkistä! Toi on niin lähelläkin, että saattaapi tulla pyörällä polkastua!

  VastaaPoista
 15. Kiitos, täytyy kesällä käydä pitkästä aikaa Tampereella. Asuin joskus vuosia sitten nokialla ja silloin Tre tuli tutuksi.
  -arja-

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!