keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Recipe

On tunnetusti latinaa ja tarkoittaa sananmukaisesti Ota! Nyt kyseessä on kuitenkin taas pikku resepti kauneuden ja hyvänolon vaalimiseen.
Ihania purnukoita vai mitä?  "Etiketit" on leikattu wanhasta Yhteishyvästä.
Rentouttavaan jalkakylpysuolaan tarvitset: merisuolaa, kuivattuja laventelin kukintoja ja kuvan mukaisia kardemumma "palkoja" (lasisessa putkilossa ostetut palot Kodin Ykkösesta 2,50 e/putkilo).
Huhmaroi ensin laveteli ja kardemumma (murskaa palko ja poista kuoret). Huhmaroi myös suolaa hienojakoisammaksi jolloin se liukenee jalkakylpyveteen paremmin. Laita aineet lasipulloon ja hyrskytä sekaisin. Kannattaa tehdä aina vähän kerrallaa jolloin tuoksut eivät ehdi haihtua. (Paloissa ostetun kardemumman aromit ovat aivan omaa luokkaansa myös leivonnaisissa.) Lasipullon voi koristella wanhan tyyliseksi etiketillä. Suola liukenee lämpöiseen veteen ja vähentää jalkojen turvotusta ja on tietysti nautinto myös tuoksunsa puolesta.
Kauniita sävyjä joista tulee mm. huivi, liivi, mekko ja laukku :) Ihanaa keväistä langan paljoutta ja tekemisen iloa. Saa kesälläkin vielä kutimen kanssa ottaa aurinkoa! Rowanin kierrätys lanka on oikeastaan jo huivina vain langan päättelyitä varten valmis..

7 kommenttia:

 1. Hei! Minä tein juuri meidän poikien opettajille kiitos lahjaksi laventelisaippuaa, laitoin elintarvikeväriä sekaan myös. Seuraavana valmistuu laventeli saippua! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen resepti!
  Täytyypä joskus koittaa.

  VastaaPoista
 3. AAh, tota kylpysuolaa täytyy joskus testata. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Ihana ! Sinun luovuudessasi ei ole pohjaa :) Niin kiva käydä kurkkaamaassa askareitasi! Täytyypä kokeilla tätä kiitos vinkistä!
  Kevätlämpöä päivääsi!

  Marie

  VastaaPoista
 5. Ihanan värisiä lankoja! Ja kiitos reseptistä:)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Onpa houkutteleva resepti ! Sitä täytyy kyllä kokeilla...tuoksu on varmasti ihana... : )

  VastaaPoista
 7. Voi kiitoksia taas vinkeistä ja kauniista kuvista. Mukavaa loppuviikkoa ;)

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!