tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pikku juttuja

Mosaiikki ohje: vanhoja rikkinäisiä Arabian astioita, saumauslaastia, liimaa (esim. erikeeper), savinen ruukunaluslautanen, valkoista maalia, hiekkapaperia.
Maalaa aluslautanen valkoiseksi. Pistä lautaset pussiin ja vasaroi palasiksi. Asettele palaset niin, että ne täyttävät aluslautasen pinnan, mutta jätä muutaman millin rako palojen väliin. Lisää laastiin vesi ja sekoita. Lapa laasti aluslautaselle ja levittele vanhalla nuolijalla taikka muulla muoviläpyskällä rakoihin. Anna kuivua ja putsaa lautasen palat kirkkaiksi. Hio aluslautasen maalipintaa patinoituneeksi. Pikkuruukut on yksinkertaisesti maalattu maalilla ja patinoitu. Aion istuttaa ruukkuihin jotain vihreää ja käyttää E&E:stä ostamiani pikku pikku lasikupuja.. Näätte kuvia sitten kun asetelma on valmis :)
Vanhoja kymmen markan pokkareita kirpparilta. Osassa Rudolf Koivun kuvittama kansi. Aion ihan oikeasti lukea nämä 40-luvulta olevat pokkarit, vaikka ovathan nämä ihania koristeinakin ;D
Ruukku 1,50e kirpparilta, odottelee murattia..
Käsintehdyllä pitsillä koristettu lakana on tietty kirppislöytö.
Puuhastelijan käsivoide: tehokas eikä jätä inhaa tahmaa käsiin, touhuja voi jatkaa heti rasvauksen jälkeen. Tässä on myös miellyttävän aito kukkien tuoksu. Valmistettu Ranskassa, eli ei mitään epäilyttäviä ainesosia. Todella riitoisa, ostin 3+1 päiviltä Sokoksesta 15 eurolla.

4 kommenttia:

 1. Olipa loisto vinkki tuo mosaikkivati. Kiitti! Täällä näitä puolirikkinäisiä Arabioita löytyy ja olen miettinyt mitä tehdä niille.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan upea mosaikkityö! Kauniita löytöjä olet tehnyt ja käsirasva on todella hyvä. Käytän itsekkin kun harrastan kuvanveistoa ja se kuivaa kädet ikävästi.Jäänkin odottelemaan lisää kuvia asetelmista ;)

  VastaaPoista
 3. Upea mosaiikkityö ja hienoja löytöjä! Muratti tulee näyttämään upealta tuossa ihanassa ruukussa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita juttuja taas. Mosaiikki on ihana!

  Tuota käsivoidetta olen myös haaveillut hankkivani. Sitä kun on moni kehunut!

  Ihanaa torstai päivää!

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!