tiistai 2. maaliskuuta 2010

Kuin uusi vuodelta 1859

Nyt alan oppia kuinka uutta editoria käytetään! Idea on se, että kuvat lisätään eri järjestyksessä kuin vanhassa jolloin voi aina lisätä kuvan, kirjoittaa sen alle ja lisätä sen perään uuden! Heureka ;D Yllä kirpparilta löydetty Ib Laursenin kirjateline, jossa se ranskalainen ristipistokirja josta aiemmin kerroin.
Ensimmäisen kuvan alalaidassa vilahti ranskankielinen Italian matkaopas vuodelta 1859! Sen on omistanut kansilehden kirjoituksen mukaan Arthur Ramsay, joka on raapustanut omistuskirjoituksensa vuonna 1888  joulukuussa Pariisissa! Ihanaa historian siipien havinaa..mm..

Kirjassa on niin Italian historiaa, nähtävyyksiä kuin karttoja aina paikkojen mukaan luokiteltuina. On muun muassa pohjapiiros Uffizista, jossa on merkattu mitä sen eri huoneissa sijaitsee..
 
Tätä kelpaa lueskella ja tunnelmoida! Jännintä on ajatella kontekstia missä tätä on selailtu! Miettikää millaiset vaatteet ihmisillä on ollut, millaiset miljööt ovat olleet, ruuat, tavat, elämän rytmi ym. ja nyt minulla on jotain siltä ajalta, 150 vuoden takaa.. Jotain näin konkreettista ja toisaalta modernia (nämä jutut taitaa kuulostaa joltain valaistumis kokemukselta;) .
Teoksen kunto oli todella hyvä, ei mitään kosteuden jättämiä läikkiä tai muuta likaa. Löysin tämän Pelastus Armeijan kirpparilta kolmella eurolla!!!Nämä jo tuossa uudessa blogi otsikossa näkyvät leimasimet ongasin myös kirpparilta, mistäs muualta.. Kaikki osat tallella, käytetty ehkä kerran.. Nämähän ovat tosi tyyriitä Sinooperissa, mutta minä sain neljällä eurolla. Aikaisemmin minulla oli sellaiset geeli jutut Tiimarista, eli semmoisia hiiren pipanan kokoisia kirjaimia jotka aina liimattiin pleksille ja sillä painettiin.. Sotkuista ja vaikeaa hommaa.. Sekin setti maksoi neljä euroa kaupassa vaikkei ollut lähelläkään tämän tasoinen..

Tulin muuten kipeäksi loppeen lopuksi:/ No toivotaan ettei sitten tarvitse lomalla sairastaa! Jotain positiivista sentään;)
ps. Lisäsin muuten paljon uusia linkkejä sivun reunaan ihania blogeja otsikon alle! Käykää katsomassa  josko löytyisi uutta seurattavaa myös teille, minä ainakin sain monia hyviä ideoita noista kauniista blogeista!

6 kommenttia:

 1. Hej Kul att du vill följa min blog
  Kram Annelie

  VastaaPoista
 2. Tuo kirja on upea löytö!

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Valaistumisen minäkin koin lukiessasi sinun juttua tuosta kirjasta, mulla on ihan samanlaiset fiilikset kun jotain vanhaa saan pitää kädessä, ajattelen ihmisten vaatteita ja heidän aikakauttaan silloin.
  Nuo leimasimet ovat kyllä löytö ja tietysti tuo kirja kanssa. Nyt pitää päästä Pelastusarmeijan kirppikselle.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Hejsan!
  Underbara bilder du bjuder på!
  Ha en bra Dag!
  Kram Kathrine

  VastaaPoista
 5. .. understand that your tour guides are ten points, which bargains.
  Have a great weekend and hug for you / Ingela.

  VastaaPoista
 6. Hejsan! Tack för rara kommentaren, och som svar på din fråga, ja det är det senaste numret :-) Fin bok med vacker text du visar, och de små träbokstäverna är jättecharmiga. Ha en fin kväll. Kram Paula

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!