maanantai 15. helmikuuta 2010

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä...

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun hanki on hohtava alla,
kun taivas kirkasna kaareutuu-
mut hauskempi hiihtää,
kun ruskavi puu

tuul ulvovi,polku on ummessa
ja tuisku on taivahalla..
-Eino Leino,
Hiihtäjän virsiä Kuinka moni tunnisti jo heti otsikosta kenestä runoilijasta oli kyse?? Tämä on minun ihan lemppariruno! Niin kaunis ja synkkä... Olin lauantaina hiihtämässä; menin läheisen järven jäälle luistelusukset kainalossa kunnes sain todeta, että siellä meni vain jonkun ahkeran aktiivin murtsikka latu:) Siellä sitte hiihtelin perinteistä väärillä suksilla jotka luisti tasapuolisesti eteen ja taakse.. No, ensi viikonloppuna uusi yritys:) Ei piä lannistuman luonnon edessä.. Oikeet välineet vaan mukaan. Ja kyllähän tuossakin tuli kaksi tuntia urheiltua putkeen ja aurinko paistoi koko ajan.. Perjantaina urheilin muuten toisessa lempparilajissani eli shoppailu maratonissa;) Ei onneksi paljon kulunut rahaa. Ostin lähinnä pitsinauhoja projekteja varten ja tuon Ib Laursenin pullon Kukkaikkunasta. Pullo oli ollut jossain asetelmassa ja sain sen kahdella eurolla kun normaalihinta olisi ollut 6,90e. Se on muuten ihastuttava ja inspiroiva kukkakauppa Tampereen Tuomiokirkkokadulla My Country Homen naapurissa, oikeen kaksi kaunista vierekkäin. Kahdeksan tunnin maratonin paras anti olikin uusien ideoiden lisäksi höpöttely hyvän kaverin kanssa! Suunniteltiin kaikkea tulevaa ja pohdittiin alustavasti Kööpenhaminan sisustus matkaa, joka kyllä on vielä pitkän matkan päässä...

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,

kun ystävä häll on myötä,
kun latu on aukaistu edessään-
mut parempi hiihdellä yksinään,

tiens itse aukaista itselleen
ja yksin uhmata yötä.

Ehkä on ihan kiva kun joskus ei kaikkia latuja tarvitse itse avata ja on hiihtoseuraa...:)Latuja on nyt tehty mitä erikoisimpiin paikkoihin, tästäkin tulee mieleen joku Astrid Lindgrenin satu.. (siirtolpuutarhalta)

6 kommenttia:

 1. Täälläpäin luisteluhiihtäjät ovat valloittaneet kaikki minun perinteiset lenkkipolkuni:) Enpä ole koskaan ennen nähnyt täällä niin paljon latuja kuin nyt, sekä perinteiselle että luistelutyylille.

  Minulla ei ole suksia, joten hiihto on jäänyt minulta väliin. Ja epäilen, että jos nyt ostan sukset, niin ensi vuonna ei ole yhtään lunta, se olisi sitä minun normaalia tuuria:)

  VastaaPoista
 2. Joskus on tosiaankin mukavaa shoppailla ystävän kanssa. Minäkin tein viikonloppuna löytöjä ja ennen kaikkea se puhumisen riemu - välillä tuntuu, että on yksikseen niin pitkään, että todellakin kaipaa juttuseuraa.
  Näillä lumimäärillä on latuja saanutkin joka paikkaan, ei ole puutetta lumesta ei!

  VastaaPoista
 3. Violets and primroses16. helmikuuta 2010 klo 17.47

  Juu äiti arvas heti kenen runo oli kyseessä. Itselleni ei heti juolahtanut mieleen. Nyt alkoi mullakin hiihtovarvasta kutittaan... Ehkä tässä joku päivä innostun.

  VastaaPoista
 4. Hej, så mycket fint du visar på din blogg, du har en jätte fin sida och jag kommer gärna tillbaks.
  Ha en härlig helg och kram på dig/Ingela.

  VastaaPoista
 5. Pidän myös tuon runon tunnelmasta, kuvaa hyvin elämää toisinaan. Tunnistin sen jo otsikosta, kun lueskelen runoja silloin tällöin.

  Teet ihania juttuja, käyn täällä aina ihailemassa!

  VastaaPoista
 6. Tunnistin runon:)
  Paljon kaikkea kaunista sinulla on tullut tänne!!
  Hiihtäminen on jäänyt, vaikka on ollut niin kaunis talvi, tosin kyllä pakkasetkin ovat hiihtämistä rajoittaneet.
  Juuri katselin aamulla, työmatkalla, vanhoja taloja ja luminietoksia, ihan kuin olisin astunut suoraan satuun tai vanhaan taidemaalukseen:)

  Ihanaa helmikuun viimiestä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!