keskiviikko 13. tammikuuta 2010

A hint of spring


Talvinen valkoinen mökki ja köyhänhopeinen kuusi Kodin Ykkösestä.
Tämäkin kynttelikkö Kodin Ykkösestä. Kaikkia jouluksi laitettuja koristeita en viitsinyt laittaa pois, jätin näitä talvisia ja vaaleita esineitä tuomaan valoa vieläkin niin pimeisiin iltoihin ja aamuihin.
Silti väistämättä alkaa tulla jo keväiset mietteet.. Tekee mieli enemmän vihertäviä kasveja ja kukkia. Kuvassa on St.Paulia Plantegenista, kepeämmällä vaaleanpunaisella häivähdyksellä, ei niin tumma ja raskas kuin violetti. Tiedän myös jo nyt mihin muun muassa kasvatan rairuohoa. Kumpa olisikin jo kevät niin pitkällä.. Rakastan talvea ja lunta mutta valitettavasti talveen liittyy poikkeuksetta suurin työ määrä. Aika hassua oikeastaan: ihminenhän juuri talvella kaipaisi lepoa kun on pimeää.. No, aion mahdollisuuksien mukaan keventää tätä kevättä jotta jaksan lukea ja varsinkin asennoitua siihen pääsykokeeseen. Sisään otetaan 35 ihmistä joten tuuriakin kyllä tarvitaan;)
Tässä mukavaa luettavaa lähestyvää kevättä odotellessa: Edith Soldenin Nuoren naisen päiväkirja luonnon tapahtumista 1906 joka sisältää upeat vesivärikuvitukset vuodenajoittain. En tiedä onko tästä uutta painosta, omani on seitkyt luvulta eli ensimmäinen suomennettu painos.. Kannattaa pitää silmät auki kirppareilla, sieltä tämäkin oma aarteeni. Samantyyppinen on Muistojen kukkatarha jonka aikoinaan on kuvittanut ja kirjoittanut Fanny Robinson. Kirja koostuu tauluista joihin on maalattu kukka kimppu ja kauniisti hyvillä kalligrafian taidoilla kirjoitettu runo. Book of memory on viktoriaaniselta ajalta ja sisältää paljon kukkaiskielen meille jo hämärtyneitä merkityksiä joten Fannyn tauluihin on liitetty Gill Saundersin selityksiä. Toisen tyyppinen mutta samaa kukkaihetta jatkava kirja on Janina Drostelin Laventeli, kaneli ja ruusupuu: Aistillisten tuoksujen maailma. Kirjassa on tuoksujen historiasta, niiden valmistus menetelmistä ja käytettävistä kasveista. Sisältää myös vinkkejä omiin hemmottelu hetkiin. Kaikissa kirjoissa on siis todellakin mainitsemisen arvoinen kaunis kuvitus, tulee iloinen mieli kun katselee miten hyvin aikanaan tuntemattomat kasvien tutkiskelijat Solden ja Robinson ovat osanneet maalata.

Värikästä ja aurinkoisen kaunista viikon jatkoa teille! Kirjoittelen seuraavan kerran varmaankin reilun viikon päästä.. Silloin nähdään miten kävi Lontoon reissulla;)

7 kommenttia:

 1. Ihania ostoksia olet tehnyt!
  Noista kirjoista Nuoren naisen päiväkirja luonnon tapahtumista 1906 on minulle entuudestaan tuttu, mutta muutkin kirjat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Samoin tuo sivupalkissa oleva Kukkia! Helpot kimput ja koristeet.
  Oikein mukavaa Lontoon matkaa!

  VastaaPoista
 2. Kaiman tavoin minäkin tunnen nuoren naisen päiväkirjan luonnontapahtumista. Aikoinaan siitä oli tv-sarjakin (tästä on tosin jo monta monta vuotta).

  Mukavaa Lontoon matkaa!

  VastaaPoista
 3. Oi, tuollaisen köyhäinhopeisen kuusen haluan minäkin!

  VastaaPoista
 4. Ihania löytöjä! Kukat on ehdottomuus kodissa!

  Pidä hauskaa reissusssa ja ota kuvia!
  Turvallista ja hyvää matkaa! <3

  VastaaPoista
 5. Kevättä kohti kun mennään niin tekee mieli kyllä ostaa kukkia kotiin, tuomaan väriä pitkän talven jälkeen.

  Täytyy pitää silmät auki kirjojen kohdalla josko löytäisin mielenkiintoisia kirppiksiä kierrellessä.

  Kivaa reissua!

  VastaaPoista
 6. Jee! Nymmää löysin tän sun blokin.
  T: Violets and primroses

  VastaaPoista
 7. Hejsan!
  Underbara bilder du visar!
  Ha en bra Kväll!
  Kram Kathrine

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!