tiistai 17. marraskuuta 2009

Decorations vol II: White lace

Koska tällä hetkellä pidän lasisista kuusenkoristeista ja muutenkin jotenkin aidon tuntuisista materiaaleista, on minulla ollut ongelmia muovisen joulupallo arsenaalin kanssa jota on vuosien varrella kertynyt kaappiin kiitettävästi:) Ekologinen omatunto ei kuitenkaan anna periksi heittää näitä pois ja hamsterin luonne ei halua luopua näistä muutenkaan;) Tiedän silti etten tule koskaan (älä koskaan sano ei koskaan, sano ei ikinä:) käyttämään näitä tällaisinaan kun nyt olen kerran saanut keräillyksi niin hienon kokoelman kaikkia hienoja ja arvokkaamman näköisiä koristeita... Siispä tuunaushommiin!! Virkkuukoukku kätöseen ja virkkauslanka pöydän kulmalle, muutama hopee paljetti ja "kristalli"; hopeinen joulupallo loistaa kivasti valkean langan alta ja lopputulos on tyylikäs..
Now when I have been collecting Christmas tree ornaments that are made of glass I do not want to hear or see the plastic ones in my closets. But still I think so ecologically that I can not throw them away and in the other hand I am so much a squirrel like that I want to preserve them all myself;) What is left? The possibility of tuning! White cotton thread and crochet stick, silver sequins and "krystal". The silver of the ball comes through the crochet beautifully and the plastic and cheap effect is avoided:)

7 kommenttia:

 1. Mielettömän hienoja joulukoristeita! Itse en ikinä onnistuisi saamaan virkkauksesta noin 'istuvaa'. Kaikki koristeet on hienoja, mutta tuo pallotuunaus ihan ykkönen!
  Paripostausta sitten esittelit kirppislöytö villatakin. Ihanuus!!! Joskus sitä tekee tosi löytöjä! Mulla myös pyykkilauta hakusessa. Nykyisin osataan kyllä pyytää melkoisia hintoja!
  Ai niin, kuvasi ovat ihania! Mitenkä olet niitä operoinut?

  VastaaPoista
 2. Aivan loistava idea! Luulempa ettei taitaisi onnistua itseltäni. Päällisestä tulisi joko liian iso tai pieni...

  VastaaPoista
 3. Kuvien käsittelyyn sain kysyttyäni vinkin Rouva Romulta, eli siis netistä saa ilmaiseksi ladata Photo Scape ohjelman jossa on vaikka mitä toimintoja; monia erilaisia vaihtohetoja mm. tehdä kuvasta antiikkinen.
  ja sitten virkkauksen istuvuudesta;) mallaan koko ajan virkatessani pallon kanssa että koko pysyy hyvänä, kannattaa tehdä vähän niukka jolloin lanka joustaa ja pingottuu pallon ympäri. Kannttaa yrittää!

  VastaaPoista
 4. I love white lace. Your decoration is so beautiful!
  Have a nice evening, Yvonne

  VastaaPoista
 5. Kiva idea tuo virkkaus:) Kannattaa kyllä katsella niitä vanhojakin koristeita "sillä silmällä". Itse maalasin vanhoja palloja valkoisiksi ja ihan käyttökelpoiset tuli.

  VastaaPoista
 6. Kiva ja kaunis idea tuunata pallot noin.
  Oliko vaikeaa saada virkattua ympärille palloon?
  Monessa blogissa jo puhutaan ja touhutaan joulua, ei kyllä tunnu siltä, kun vettä sataa kaatamalla ja on niiiiin pimeää kun lumet sulivat pois. No siitä huolimatta adventtikynttilöitä tuunailin minäkin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!