tiistai 25. elokuuta 2009

More white!

Uskonnollis-aiheinen vanha postikortti on harvinainen löytö suomalaiselta kirpparilta, täälläpäin kun ei niitä kai ole niin paljon harrastettu kuin esim. katolisissa maissa.. Tykkään keräillä mm. seimiaiheisia joulukortteja mutta suurin osa mitä löytyy on kyllä niitä tonttuja ja joulupukkeja, ovathan nekin kivoja ja perinteisiä vaikkakin joskus halvan näköisiä ja negatiivisella tavalla kaupallisia. Sanon näin siksi, etten halua leimautua kaupallisen jouluhääräyksen täydelliseksi vastustajaksi, sillä pidän siitä kuinka kaupat soittavat jouluisia lauluja viimeistään lokakuussa ja joka paikassa on jouluvaloja ja koristeita.. Ja näyteikkunoita ja niin edelleen;)
Old postcard with a bit unusual motiv to a Finnish one, in Finnland it is hard to find these kind of cards than for example from Catholic countries. I like to collect christmas cards with manger motiv but mostly I find Santaclauses etc. which are a bit too commercial for my taste although I like christmas songs played in october and all those ornaments..
Kirpparilla tuli vastaan 9kpl Fiskarssin jälkiruokaveitsiä yhteensä 2€. Vanhat aterinmallit ovat niin paljon kauniimpia ja juhlavampia kuin nykyiset, valitettavasti niitä on vain vaikea löytää täydellistä sarjaa.. Olen lopen kyllästynyt arkiseen ja virtaviivaiseen uuteen muotoiluun!
These nine Fiskars knives left flee market with two euros. These are so much more beautiful than the new designs, new ones are too ordinary and they have too simple decorations. I am just bored with them! The broblem is that it is difficult to find complete serie of these old ones..
Pitsiä, lasia, kiemuraa..
Taas uusi ruukku johon jaoin liisan juorua, leviää kyllä nimensä mukaisesti kuin juoru;)
Ja kandelaaberi jonka lupasin näyttää jo aikaa sitten..
Spraymaalia, hiekkapaperia ja kuusi kristallia ja vanhasta tuli uusi..
I tuned this with white spraypaint, sandpaper and six chrystals and old become new..
Tämä ei ole se laveri josta puhuin vaan rautainen sohvasänky joka on ostettu muutama vuosi sitten. Olen nyt niin myyty tästä valkoisuudesta, se on niin ihanan rauhoittava ja antaa tilaa ajatuksille. Tuunatun sängyn näytän sitten varmaan viikonlopun jälkeen;) Helpotin muuten kommenttien laittamista; enää ei tarvitse kirjoittaa sanavahvistusta ja kommentti tulee heti näkyviin.. Toivottavasti kukaan ei ala häiriköidä:) Tällä lailla kuitenkin toivon että myös ne jotka eivät yleensä laita kommenttia niin voisivat sen tehdä, kun nyt siihen ei enää mene niin kauan aikaa.. Suuri kiitos kaikille jotka ovat kommentoineet!! On kiva tietää kuka täällä käy ja löytää lisää blogeja seurattavaksi, ystäviä ei ole koskaan liikaa..
Just pure white, it relaxes and leaves space to thougts.. I prefer this over colours. By the way I made it easyer to give comments, you don´t have to write word confirmation and your comment appears to site immediatly. I hope no one needs to write anything mean to me:) Now when it takes les time I wish more people would leave me comments and those too who usually don´t , I like to read them it really makes my day! Big thanks to all who have remembered me with greetings from their visit!! It is nice to know about people who visit here and find new blogs to follow, man never has too many friends..
I wish you all nice sunny autumn days!
Toivotan teille kaikille kauniita aurinkoisia syyspäiviä!
ps. Oletteko huomanneet uuden kiinnostavan sarjan Perinnemastari ykkösen alkuillasssa? Suosittelen; hyvää tietoa perinne rakentamisesta, kunnostamisesta, vanhan vaalimisesta, uskoisin sen kiinnostavan teitä:)ensiesitys on torstaisin mutta toki voi katsoa yle areenasta, ohjelmalla on myös mainiot netti sivut, jonne pääset tästä!

13 kommenttia:

 1. Hejsan!
  Vilket vackert kort! & besticken är ju bara såå fina! Här är dom så dyra, köpte 4 skedar & två gafflar för 150 kr!
  Du visar så vackra bilder! Tycker mycket om den bilden med sängen...så ljuvlig!
  Å jag vet, jag har varit lite slarvig med bloggen, både min egen å andras...men det har varit så mycket annat! Men nu ska det bli ändring minsann *ler*

  Ha en fin vecka! Kramis Anki

  VastaaPoista
 2. Jag vet känslan, några veckor går så fårt..;) Man hinner inte alltid att blogga och kommentera, det går så mycket i livet.. Sen när man har tid är det många saker att säga till alla blogg vänner att det tar par timme att skriva! ;)

  Tack det samma, finn vecka till er alla!!

  VastaaPoista
 3. Men du har väl vackert hemma, å fixar så fint!
  Lampkjolen på översta bilden i menyn är så fin, har du gjort den själv?
  Ja, tänk vad dagarna går fort...man hinner knappt gå ur sängen så är det kvällen igen!

  Ha en fin dag...här regnar det å är grått!
  Kramis Anki

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunista jälleen! Hieno löytö nuo Fiskarsin veitset ja tuo kandelaaberi. Ja tuo sohvasänky, huoks...

  VastaaPoista
 5. Menar du den där över välkommen-text? Som finns i samma bilden som ljustaker av fattigmansilver? Den har jag renoverad själv och sytt lampkjolen till den.. Om du menar bilden under kandelabern var finns sängen är den lampkjolen från Indiska;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sussi kommentista! Fiskarsin veitsiä tulee harvoin noin isoa nippua vastaan, yksittäisiä kyllä näkee siellä täällä parittomina.. ja hintakin oli kyllä kieltämättä kohdallaan;) Veitsille ei ole haarukoita samaa sarjaa joten ajattelin käyttää niitä vaikka juusto jälkiruuan tarjoilemiseen.. kekseliäisyyttähän tämä vanhan tavaran tarvitseminen vaatii;)´naurua´

  VastaaPoista
 7. kiitos vinkistä!
  Ihania tunnelmia kuvissasi ja halvalla sait kauniit veitset!!
  Kuule, kysyisin, että mistä saisi noita vanhoja monogrammimalleja, noita kokeroisempia? Muistatko kirjaa?KIITOS!

  VastaaPoista
 8. Nuo alla olevat punaiset monogrammit on tehty Anna Örnbergin kirjan Inred och dekorera ljust och lantligt mukaan.. Puhuit kuitenkin koukeroisemmista, tarkoitatko tuossa linkissä Vitt och vältummat blogiin olevia monogrammeja? Niistä en tiedä, ovat varmaankin blogin pitäjän omaa suunnittelua sillä nappi on sieltä.. Jos kuitenkin ylipäätään etsit koukeroisempia monogrammi malleja kuin nuo mitä käytin niin niitä saa kirjastosta, jossa on todella runsaasti kirjonta kirjoja, olen nimittäin itse sieltä löytänyt kivoja, kun aina ei viitsi yhden mallin takia koko kirjaa ostaa. Jos et rajoita pelkkiin ristipistoihin vaan haluat tehdä esim. täyttöpistoilla niin silloin voit käyttää periaatteessa mitä tahansa kirjaimistoa; word on helppo: valitse hieno "käsiala", suurenna kirjain ja piirrä kalkkeeri paperilla kankaaseen ja täytä ääriviivoja myöten. Kikkuraisia aakkosto malleja löytyy takuu varmasti kalligrafia sivusto dafontista (www.dafont.com), sieltä script ja calligraphy niin parhaimmat kaunokirjaismitot tulevat eteen, siitä klikkaat sitten tektityypin päältä joka eniten miellyyttää.. Enempää en osaa auttaa, toivottavasti oli hyötyä, soveltamistahan tämä on;)

  VastaaPoista
 9. Ensimmäistä kertaa löysin blogiisi, ja voi kuinka kaunista!!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos;) Ja kiitos, että laitoit kommenttia.. On mukava huomata, että uudetkin ihmiset löytävät blogiini:)

  VastaaPoista
 11. Hittar du inga!? När jag köpte min då fanns det nog iaf 7 st i olika storlekar & skick då givetvis! Jag ångrar att jag inte köpte fler, 20 kr styck är dom ju värda *ler* Men nu har jag inte sett några på ett tag, jag köpte ju min förra året...men det kanske kommer!
  Hoppas du hittar en!

  Ha en fin söndag! Kramis Anki

  VastaaPoista
 12. Jag såg en och det kostade 10 euro (cirka 100kr)!! Det var för dyrt tykte jag.. Och skick var dåligt.. Men hoppas att jag hittar en med bättre pris!;)

  VastaaPoista
 13. Oletpa ahkeroinut! Ja hienoja löytöjä, pidän myös kovasti vanhoista aterimista!

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!