lauantai 4. heinäkuuta 2009

Shopping in Lappland

Ja heti ensimmäinen kuva tekee sääntöön poikkeuksen eli ei siis mitään lapin reissulta:) Sen sijaan tuunailua: lasin päällä on itse ommeltu pussukka jossa koristeena pitsiä kirpparilta, tämän pussukan suojissa on kiva idättää muratin juuria jotka muuten ovat niin rumia. Toinen pussukka on tehty Jeanne d ´Arc Living lehden inspiroimana ruoan ottimille ja takana on kaksi alumiini vuokaa kirpparilta yhteensa 1,30e ne ovat talvella kivoja vaikkapa kynttilän alusina tai muuten vaan kauniin nostalgisia koristeita.
In this picture you can see something else than my shoppings from Lappland:) Two cake tins from a flee market are beautiful decorations even though you can´t use them becouse they are made of aluminium. The pouches I have made by myself inspirated by Jeanne d ´Arc Living magazine.
Ja nyt sitten itse asiaan:) Jotain rompetta reissulta tarttui mukaan vaikkakin hyvän aikaa meni luonnossa remutessa ( kuvia lapin upeasta luonnosta laitan kun seuraavan kerran päivitän). Ostin kaksi köyhänhopeista kynttilän jalkaa Leviltä Peura nimisestä sisustuliikkeestä. Myös etäisesti Mariskoolia muistuttava pikku tuikkukippo on samasta liikkeestä, liikkeessä oli muuten alennusmyynnit:) Valkoinen kyttilänjalka on spreijattu ruskeasta (kirpparilta). Peura liikettä ei toistaiseksi ole muualla kuin Levillä vaikka myyjän mukaan kyselyitä on tullut ja laajentaminen oli ymmärtääkseni mietinnässä.
And then back to the main business:) Most of the time I wandered in the nature ( I will put pictures from the great nature of Lappland next time), but some time I spent shopping. I bought two candlesticks and that little cup which reminds Mariskooli, from Peura. Peura has no shops elsewhere than that one in Levi, Kittilä.
Ja näitä tuunauksia ja löytöjä...
Tuunattu lamppu. Toimiva lamppu oli kaksi euroa kirpparilla ja ennen tuunausta hirvittävä ysäri kammotus, se sai valkoista spraymaalia pintaan, rusetin kaulaan ja itsetehdyn lampunvarjostimen (ylpeä hymy lopputuloksesta),jota koristaa mummin lakanapitsi. Ainakin minun makuun aikas hieno...
I have tuned this lamp by my self yesterday. Before white spraypaint, lace and new lampshade it was terrible memory from the nineties. It costed just 2 euros in the flee market. I have to say that I am a bit proud to the result of my work... Even the lampshade is selfmade:)
Toinen kiva kauppa jossa pistäydyin oli Pussukka, jolla on kauppoja ympäri Suomen ja yksi niistä Levillä. Kävin myös JustIn liikkeessä Kittilän keskustassa, sielläkin on varmaan hiihtosesongin aikaan ja joulunalla enemmän katseltavaa.. Paljon näin muitakin sisustusliikkeitä ja kävin sisälläkin mutta niissä ei ollut niinkään aivan omantyylistä tavaraa. Liike jossa olisin halunnut käydä oli Ebba ja Erkki, jossa tiedän edellisistä käyntikerroista olevan kivaa sisustustavaraa ja muuta hauskaa kuten saunatuotteita, oli nyt kesä aikaan lomalla. Monet muutkin liikkeet olivat näin sesongin ulkopuolella kiinni tai vähän tyhjillään. Yllättävä paikka jossa oli paljon vaaleaa ja romanttista sisustustavaraa oli Levimarketin yhteydessä oleva matkamuistomyymälä;) Sen koko yläkerta oli omistettu mukavalle sisustutavaralle.
Because of the summertime some of the best shops were closed in Lappland or shelves were a bit empty. I would have wanted to visit in Ebba ja Erkki-shop which was now on vacation ( I have been there before and I know there is interesting countrystyle decorations). Pussukka has got shops all over the Finland and one in Levi, it was open even on summer. Then I visited in JustIn which is in the centrum of Kittilä, I think there would be more on the winter. And what was supprising is that Levimarket´s souvenirshop had large collection of white and romantic decoration items.
Ja tässä uusi inspiration lähteeni: Anna Örnbergin Inred och decorera ljust och lantligt, aivan ihan kirja josta en ilman ruotsalaista blogimaailmaa olisi tiennyt mitään! Akateemisessa tämä maksoi vain 12, 70e, todella edullinen kun miettii miten paljon kuvia ja vinkkejä ja vielä tämän vuoden uutuus kirja. Tätä olen nyt muutaman päivän haltioissani selaillut ja kirjannut toteutettavia edeoita muistikirjaan..
A new sprig of inspiration: Anna Örnbergs Inred och decorera ljust och lantligt, wonderful book! I wouldn´t have known anything about this book without Swedish blogworld.. I ordered this from Akateeminen and it costed just 12,70e.

Ylhäällä oleva vanha metallirasia on kirpparilta ja patinoitunut kauniisti, sen sisällä on Kalevalakorun Vanamo kaulakoru.
Toivottavasti joku on matkustamassa pohjoiseen päin (tai asuu siellä) ja täydentää ihanien ja käymisen arvoisten kauppojen listaa, tuo minun kun on vain yhdeltä suunnalta.. Kaupat olivat aika uusissa rakennuksissa, siellä kun niin paljon rakennetaan ja eikähän pohjoisessa niin vanhaa olekkaan kun koko vanha lappi on hävitetty lapin sodassa. Jos jollakin olisi vinkkejä ihanista maaseutu miljöissä olevista kaupoista voisi jättää kommenttia tai linkkiä blogiinsa, Kesä aikaan olisi ihana tehdä pikku retkiä Suomessa, mutta pikkuliikkeet ovat vaikeita löytää jos kukaan ei vinkkaa. Maaseudun sisustuliikkeet tahtovat jäädä pienen piirin shoppailupaikoiksi, mikö toellain on sääli.
Little metal box is from flee market and pearl necklace is Kalevalakoru´s Vanamo.
I hope someone is going to Lappland, or lives there, and can give some more tips from shops to visit. My list is quite short and from just one place.

7 kommenttia:

 1. Heippa!

  Eka kertaa käymässä, löysin tänne Sussin blogista. Tykkäsin, olet ottanut kauniita kuvia, ja joitain ideoitakin lähti mukaan.. :) Kirjauduin lukijaksesi jotta löydän takaisin!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa, uusi lukija! Kiva kun jätit kommentinkin, niitä on niin kiva lukea..

  VastaaPoista
 3. Iik, paljon ihania hankintoja ja tuunauksia! Ja uusia sisustusliikkeitä - ainakin minulle.

  VastaaPoista
 4. No hyvä jos tuli joitain uusia liikkeitä ja niinkuin jo sanoin, Levilläkin on enemmän ihania sisustusliikkeitä, ne vain olivat kiinni enkä päässyt niitä kunnolla bongaamaan enkä siksi viitsi pelkän näyteikkunan perusteella suositella...

  VastaaPoista
 5. Mahtuvia tuunauksia olet taas tehnyt, ihana se lamppu varjostimineen ja ne pussukat ja ...

  Uusia liikkeitä minulle, saa nähdä missä ehdimme Lapin reissulla käymään.

  Tuota kirjaa olen myös innostuneena selaillut.

  Mukavaa sunnuntaita!

  T. Sussi

  VastaaPoista
 6. Hej & tack för titten hos mig! Jättekul att du vill vara med i min utlottning...Lycka till!
  Å vad mycket fint du har & vilken mysig blogg! Jag besöker dig gärna igen och lägger till dig i min lista, hoppas det är ok?

  I hpoe you understand...if you prefere me to write in english, please say so!

  Have a nice evening! Hugs Anki

  VastaaPoista
 7. Det är helt okej att du skriver på svenska, jag förstår både svenska och engelska lika bra!
  Vad kul att du hittade min blogg, förstås kan du lägga mig till ditt lista:)

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!