perjantai 19. kesäkuuta 2009

Hyvää Juhannusta!

Tällä ensimmäisellä kuivankukka työlläni toivotan rentouttavaa, kesäistä ja iloista Juhannusjuhlaa! Juhannuksena on kiva kaivaa esiin koko kliseisen Suomi-kuvan repertoaari: saunoa vihdan kanssa ja grillailla. Omaan juhannukseeni kuuluvat erottamattomasti myös vanhat Suomi filmit kuten Katariina ja Munkkiniemen kreivi ja Kulkurin valssi. Viime vuonna Yle näytti koko juhannusyön Tauno Palo elokuvia ja en varmastikkaan ollut ainoa uskollinen joka valvoi koko yön!
Mystisiä ja romanttisia kukkataikojakin tulee aina tehtyä; seitsemän kukkaa tyynyn alle ym. Tänä juhannuksena aion ajatella eteenpäin jouluakin ja pakastaa tuoreen kesäkuisen saunavihdan joka tuo ihastuttavaa tuoksua kylmän ja valkean keskelle. Siankärsämöä kerään jalkakylpyihin, nyt se on parhaimmillaan yrtiksi.
Ukkonen jyrisee jo kaukana ja on pimeää; taitaa siis tulla aikalailla suomalainen juhannus keli. Vaikka aina toivotaan aurinkoista, mielestäni juhannus on juuri oikeanlainen sateisena kun luonnon tuoksut ja vehreys pääsevät valloilleen. Kuuman saunan jälkeen on upeaa tulla viileään ja kosteaan ilmaan ja hengittää syvään, ehkä aurinkokin pilkahtaa sitten keskiyön tunteina. (yllä:valkoiseksi maalatut patinoidut kehykset, ensimmäisessä kehyksessä kuva Tove-lehdestä)

3 kommenttia:

 1. Voi, kylläpä siitä kranssista tuli kaunis!

  Samoja elokuvia katsottiin miehen kanssa viime juhannuksena:)

  Mukavaa juhannusta!

  T. Sussi

  VastaaPoista
 2. Nice blog! I don´t understand a word. I have a translater from google on my blog. Nice if you have that,I´m so curios, I would like to read:-)
  Kram/Åsa

  VastaaPoista
 3. Nice of you to leave a comment! I will try to find one to my blog too... Even though google translator makes a bit funny translations sometimes;)

  VastaaPoista

Kiitos ihanista viesteistä!